Aanleverinstructies muziek en beeldmateriaal

PDF

Tijdens de plechtigheid speelt muziek vaak een prominente rol. Om u optimaal van dienst te kunnen zijn, is het belangrijk dat muziek en/of beeldmateriaal de dag voor de plechtigheid vóór 10.00 uur in de studio aanwezig is. Voor een plechtigheid op maandag is dit uiterlijk de zaterdag ervoor vóór 10.00 uur. Bij voorkeur ontvangen wij uw muziek en/of beeldmateriaal via muziekstudio@bc-westerveld.nl.

Het aanleveren van cd’s/dvd’s/usb-sticks of het testen van uw laptop is mogelijk tot uiterlijk 24 uur voor de plechtigheid. U kunt hiervoor een afspraak maken met onze administratie via telefoonnummer 0255 – 514843. 

Indien u een keuze maakt uit ons online muziekboek, dan kunt u de gewenste titels en uitvoerende artiesten per e-mail naar ons verzenden. Ook kunt u één of meerdere MP3 bestanden bijvoegen. Zijn de bestanden te groot om per e-mail te worden verzonden? Gebruikt u dan WeTransfer.com. Fragmenten van alle muziekstukken zijn hier online te beluisteren.

Muziek

Wij accepteren originele cd’s, zelf gebrande cd’s, of muziek-bestanden op een usb-stick. U kunt uw muziekbestanden aanleveren in de volgende formaten: WAV, MP3, of M4A.

Beeldmateriaal

In de Dudokzaal, de Marius Poelzaal en de Hazelaar bestaat de mogelijkheid om beeldmateriaal te laten tonen. U kunt een mapje met genummerde (JPEG) foto’s aanleveren op een usb-stick, of verzenden aan muziekstudio@bc-westerveld.nl. U kunt in dit geval kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • projectie van één foto tijdens de plechtigheid
  • een serie foto’s tijdens een bepaald muziekstuk
  • een serie foto’s tijdens de plechtigheid*

*De presentatie betreft één mapje met foto’s die de hele plechtigheid draaien. Op verzoek kunnen wij de presentatie tijdens een spreker op pauze zetten. In plaats van een serie foto’s kunnen wij ook een filmpje voor u afspelen. Ook hierbij geldt dat dit één bestand betreft. Tijdens de plechtigheid kan er niet geschakeld worden tussen meerdere bestanden. Wilt u meerdere filmpjes tonen, dan monteert u zelf een zwart beeld van minimaal 5 seconden tussen de filmpjes waarna u het als één bestand bij ons aanlevert in MP4, of WMV (Windows Moviemaker).

Meerdere presentaties of PowerPoint

Indien u tijdens de plechtigheid wilt schakelen tussen foto’s en filmpjes, of gebruik wilt maken van het programma PowerPoint, dan kunt u gebruikmaken van onze HDMI/VGA laptopaansluiting in de aula. U brengt in dit geval zelf een laptop mee en zorgt zelf voor de bediening tijdens de plechtigheid.

Wanneer de aangeleverde PowerPoint een doorlopende slideshow betreft, kunnen wij dit omzetten naar MP4 en voor u afspelen via onze installatie. Het meebrengen en zelf bedienen van een eigen laptop is dan niet nodig. Wanneer er op meerdere momenten tijdens de plechtigheid verschillende presentaties c.q. slideshows zijn, dan ontvangen wij graag voor elk onderdeel een aparte PowerPoint. 

Laptopaansluiting

In de Marius Poelzaal, de Dudokzaal, en de Hazelaar is een HDMI en VGA aansluiting aanwezig. Denkt u bij het gebruiken van de eigen laptop aan het volgende:

  • uitschakelen van alle energiebesparende instellingen
  • stroomkabel
  • uitschakelen schermbeveiliging
  • uitschakelen van het automatisch scannen naar bekende netwerken
  • uitschakelen virusscanner incl. updatefunctie
  • houdt u er rekening mee dat de aanwezigen in de aula ook uw bureaublad kunnen zien

November 2021

 
 

Beeldverhouding

De beeldverhouding van de twee LCD-schermen in de Marius
Poelzaal, de laserbeamer in de Dudokzaal en het LCD-scherm
in de begrafenisaula is 16:9.

Livestreamopname

In de Marius Poelzaal, de Dudokzaal en in de Hazelaar is het mogelijk om via een geavanceerd camerasysteem een opname te maken. Ook is het hierbij mogelijk om de plechtigheid live via internet bij te wonen. In verband met privacywetgeving maken wij geen opname zonder uw toestemming! Indien u een opname wenst, is het daarom belangrijk dat u op het opdrachtformulier aangeeft dat u geen bezwaar heeft tegen het maken van een opname. Dit verplicht u tot niets. Ook is het invullen van uw e-mailadres van belang, omdat u via uw e-mailadres een persoonlijke en unieke toegangscode ontvangt waarmee u de beelden kunt bekijken. Tot 30 dagen na de plechtigheid kunt u de registratie kosteloos terugkijken en eventueel tegen betaling een dvd bestellen. 

Van de beeld- en geluidregistratie is melding gemaakt bij het College Bescherming Persoonsgegevens. Meer informatie over de livestream opname kunt u hier vinden.

YouTube/Spotify

Het is helaas niet mogelijk om een link via YouTube of Spotify aan te leveren, of af te spelen in de aula. 

Internet en wifi

Wij hebben geen openbare internet of wifi voorzieningen in onze aula’s. 

Aansprakelijkheid

De beeld- en geluidsdragers worden vooraf in de studio gecontroleerd op afspeelbaarheid. De door u aangeleverde bestanden worden niet volledig beluisterd maar steekproefs-gewijs getest. Wij zijn niet aansprakelijk voor de gevolgen van storingen, het niet tijdig of verkeerd aanleveren van muziek en eventuele schades aan aangeleverde cd’s/dvd’s/usb-sticks.