Direct naar:
Gedenkboetiek
Mijn Westerveld

Een crematie op Westerveld

Op Westerveld is ruimte voor elke vorm van afscheid. Zowel voor, tijdens als na de plechtigheid zijn er vele mogelijkheden om uw eigen wensen vorm te geven. Elke ruimte op Westerveld kent een eigen sfeer. 

De urn kan een mooi plekje krijgen in de natuur, of worden bijgezet in een columbarium of urnengraf. Ook kan de as worden uitgestrooid over een van onze strooivelden. Wanneer gewenst is het eveneens mogelijk om de as uit te strooien boven zee, mee te nemen naar huis of te laten verwerken in een mooi sieraad.

Een persoonlijk afscheid

Herinneringen aan een waardig afscheid zijn blijvend. Voor, tijdens en na een crematie is daarom bijna alles mogelijk. Livemuziek, bepaalde rituelen of geprojecteerde beelden. Uw uitvaartverzorger en onze medewerkers denken graag met u mee over de mogelijkheden vóór, tijdens en na een crematie.

Tijd voor bezinning

Na de crematie bewaren we de as van een dierbare een maand. Deze periode is wettelijk zo bepaald. Hierna kan aan de as de door u gewenste laatste bestemming gegeven worden. Kijk voor de vele inspirerende mogelijkheden in onze gedenkboetiek of neem contact op voor een persoonlijk advies.

Mogelijkheden na crematie

Urnentuin

Een mooi plekje in de natuur geeft nabestaanden een bijzondere plek om naar terug te keren.

Columbaria

Meerdere unieke urnenmuren binnen of buiten waarin de urn van een dierbare kan worden bijgezet.

Gedenkmonumenten

Een persoonlijk gedenkmonument vormt een blijvende herinnering aan een dierbare. 

Verstrooien

Verstrooi de as van een dierbare uit op een van de strooivelden of kies om dit per schip op zee te doen.

Mausolea

U kunt voor u en uw naasten een eigen mausoleum bouwen. Een unieke, bovengrondse ruimte voor meerdere graven en urnen.

Naar huis

De as van een dierbare kan bewaard worden in een urn, sieraad of beeldje. Zo blijft een geliefde heel dichtbij.

Een plek vol inspiratie​

Laat u inspireren door de vele mogelijkheden die Westerveld u te bieden heeft om het afscheid van uw dierbare precies zo vorm te geven als u wenst. Een wandeling over het park geeft vaak al ideeën. Langs de paden liggen de meest uiteenlopende graf- en urnenmonumenten. Laat u digitaal inspireren of bezoek Westerveld voor een rondleiding.

Beplanting

Op Westerveld doen de natuur en de seizoenen al sinds jaar en dag hun werk. Met een weelderig en ongekunsteld aangezicht als resultaat. Ook veel urnengraven en gedenkmonumenten zijn natuurlijk beplant met zowel vaste als seizoenplanten. U bent vrij een plek in te richten naar eigen wens. Ook is het mogelijk dit over te laten aan onze hoveniers. 

Westerveld biedt u alles voor een persoonlijk afscheid

Leg uw wensen vast

Voor nabestaanden is het fijn als zij weten wat uw uitvaartwensen zijn. Bij Westerveld kunt u hiervoor een speciale wensenlijst invullen en deze vastleggen, opslaan en/of delen.

Maak een blijvende herinnering

Westerveld biedt u de mogelijkheid om een unieke, blijvende online herinnering te maken. Compleet met video, foto’s, verhalen, muziek en meer. Hiervoor is een eigen account nodig.

Wat kost een uitvaart?

Bekijk de mogelijkheden en bijbehorende kosten van een uitvaart. Na de berekening kunt u het kostenoverzicht vastleggen, opslaan en/of delen.

Bestel of bekijk ons naslagwerk

Vraag de brochure aan en lees meer over de locatie, geschiedenis en mogelijkheden van begraven en cremeren op Westerveld.