Direct naar:
Gedenkboetiek
Mijn Westerveld

Geslaagde Open Dag

Op 3 juni organiseerde Begraafplaats & Crematorium Westerveld een open dag. Iedereen was welkom om het park en de verschillende ruimtes te bezoeken. Bezoekers kwamen in groten getale en waren erg positief.

Tijdens de open dag werden belangstellenden met golfkarretjes rondgereden. De wagentjes stopten bij verschillende ‘haltes’, zoals de Villa, de aula met beeldmateriaal, het horecapaviljoen en het crematorium. Bij elke halte stond een medewerker die uitleg gaf en vragen beantwoordde. “De mogelijkheid om met de golfkarren mee te rijden scheelde veel wandeltijd, maar was ook vooral erg leuk!”, aldus een van de bezoekers. “We wisten niet dat Westerveld zoveel in huis heeft, en dat hebben we nu toch in een middag kunnen ervaren.

Nieuw
De nieuwe inspiratielaan, waar mogelijkheden voor gedenktekens en grafbeplanting te bekijken zijn, werd erg goed ontvangen. En ook over de buitenaula, middenin de natuur, waren bezoekers enthousiast. Gelukkig werkte ook de zon tijdens de open dag mee: “prachtig, zo’n serene en zonnige buitenaula midden in het groen.

Bomen
Tijdens de open dag werd ook tweemaal een bijzondere bomenwandeling gehouden, geïnspireerd op Johanna Westerdijk – de eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland (ze ontdekte de schimmel die de beruchte iepziekte veroorzaakte) en begraven op Westerveld. Ronnie Nijboer van de Noordplant Kwekerijen uit Glimmen begeleidde de wandeling en gaf vooraf een lezing. Ronnie is iepen specialist en breed georiënteerd op groengebied. Veel bezoekers namen deel aan de wandeling en de lezing, waarbij Ronnie vol passie vertelde over de vele bijzondere boomsoorten die Westerveld rijk is