Direct naar:
Gedenkboetiek
Mijn Westerveld

Scholieren maken kennis met Westerveld

Op woensdag 10 juli bezochten studenten van het Nova College Haarlem Begraafplaats & Crematorium Westerveld. Ze kregen een uitgebreide rondleiding en maakten kennis met verschillende medewerkers.
Datum: 12 juli 2019

Werkweek over sterven en rouw
De studenten van de opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (IG) bezochten Westerveld als onderdeel van een werkweek, met als thema ‘pijn, rouw en verdriet’. Tijdens de rondleiding werd verteld over Westerveld, maar ook over uitvaartrituelen in Nederland, mogelijkheden rondom een uitvaart en hoe een crematie en begrafenis te werk gaat. Er werd aandachtig geluisterd: “Ik vond het best spannend hier te komen, maar Westerveld is prachtig en alles is er heel goed geregeld. We kregen veel interessante informatie!”

Westerveld: een maatschappelijke onderneming
Westerveld is als onderneming en werkgever betrokken bij de maatschappij en wil daar ook graag iets voor betekenen. Behalve het geven van rondleidingen zoals deze, werkt Westerveld al jarenlang samen met Paswerk, een reïntegratiebedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “We vinden het belangrijk dat iedereen in de samenleving mee kan doen, het spreekt dus voor zich dat wij de initiatieven van Paswerk én van onderwijsinstellingen als het Nova College ondersteunen waar mogelijk”, aldus Carla Bosua, directeur van Begraafplaats & Crematorium Westerveld.