Direct naar:
Gedenkboetiek
Mijn Westerveld

“Er komt achter de schermen veel bij kijken. We zorgen dat we alert zijn.”

Algemeen medewerker Victor: ‘Het is toch mooi als de mensen zeggen dat dit precies is hoe zij of hij het had gewild.’

Victor

Algemeen medewerker

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik werkte hier eerst als gemeentemedewerker maar ben daarna in vaste dienst van de locatie gekomen. Ik werk in de buitendienst, help met het verwelkomen van de gasten en het cremeren van overledenen.

Hoe ervaar jij het werk?

Zeer prettig omdat het afwisselend is. Ik wil mezelf niet tot één functie beperken, ik heb de afwisseling en het rouleren nodig. Het is fijn dat ik veel voor mensen kan betekenen. Ze zien er natuurlijk tegenop maar gaan hopelijk met een iets beter gevoel naar huis. Die verschuiving vind ik mooi om te zien.

“Het is fijn dat ik veel voor mensen kan betekenen.”

 

Wat was het mooiste moment dat je hier hebt meegemaakt?

Wat nabestaanden vaak positief verbaast is dat er echt persoonlijke aandacht is voor de overledene. Het is toch mooi als de mensen zeggen dat dit precies is hoe zij of hij het had gewild.

Op welke manier is dit anders dan ander werk?

Je kunt dit maar één keer doen dus het moet 100% goed gaan. Daarom werken we altijd heel zorgvuldig. Er komt achter de schermen veel bij kijken. We zijn altijd alert, dat is heel belangrijk.

“Er komt achter de schermen veel bij kijken. We zorgen dat we alert zijn.”

 

Wat betekent dit werk voor jou?

Het geeft me een goed gevoel dat ik veel kan betekenen voor anderen in moeilijke periodes. Daardoor ga ik altijd met een goed gevoel naar huis. Het helpt ook dat ik het werk echt hier kan laten, ik kan het prima van me afzetten. De scheiding tussen werk en privé vind ik belangrijk en dat lukt gelukkig heel goed.