Direct naar:
Gedenkboetiek
Mijn Westerveld
Joëlla. Locatiemanager

“Ik dacht misschien dat ik mijzelf al het leed aan zou trekken maar dat is helemaal niet zo.”

Locatiemanager Joëlla: ‘Ik mag iets betekenen voor de medemens. Onzichtbaar verzorgen wij de zichtbare details.’

Joëlla

Locatiemanager

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik heb, en dat is al weer lang geleden, via uitzendbureau gesolliciteerd en toen ik aankwam was ik eigenlijk meteen verkocht. Ik vind het hier fantastisch, zit zo goed op mijn plek!

Hoe ervaar jij het werk?

Ik mag iets betekenen voor de medemens. Onzichtbaar verzorgen wij de zichtbare details. Vroeger had ik nooit gedacht dat ik dit werk zou kunnen doen, maar mijn hoogsensitiviteit kan ik juist in dit werk goed inzetten. Door die gevoeligheid zie ik de juiste dingen en kan ik in behoeftes voorzien. Ik dacht misschien dat ik mij al het leed aan zou trekken maar dat is helemaal niet zo.

“Ik mag onzichtbaar de zichtbare details verzorgen.”

“Mijn hoogsensitiviteit kan ik juist in dit werk goed inzetten.”

“Ik dacht misschien dat ik mijzelf al het leed aan zou trekken maar dat is helemaal niet zo.”

Wat was het mooiste moment dat je hier hebt meegemaakt?

Ik heb hier zoveel mooie dingen meegemaakt maar eentje springt er wel uit. Tijdens het begin van een plechtigheid zat de aula zat helemaal vol toen er een vleermuis rond bleek te vliegen. Ik werd erbij gehaald en dacht: jeetje wat ga ik hier nou aan doen. Dus ik ben naar de familie gelopen en heb mijn excuses aangeboden. De familie gaf een antwoord dat ik niet had kunnen bedenken: “Mijn man is altijd boswachter geweest, die had dit juist prachtig gevonden.” En zo onverklaarbaar als ‘ie er was, zo plotseling was de vleermuis na de dienst weg. Dat vond ik zo bijzonder!

Op welke manier is dit anders dan ander werk?

Je kan het maar één keer doen. Vanuit dat gegeven proberen we alles perfect te doen. Dat kan natuurlijk druk geven, maar als het dan lukt, geeft dat vooral voldoening. In de horeca hoeft een keer een lauw kopje koffie geen probleem te zijn. Dat is anders dan wanneer je net afscheid hebt genomen van een dierbare.

Ethiek vind ik heel belangrijk en dat geef ik ook mee aan mijn team. Voor mij betekent dat; het juiste doen, ook als mensen niet kijken. Dus wanneer een overledene alleen naar de crematieruimte wordt gebracht brandt er ook een kaarsje. Onze meerwaarde en wat je voor anderen kunt betekenen zit juist in die details.

Voordat ik hier begon was ik bang voor een sippe sfeer, maar niets is minder waar. Want achter de schermen wordt er ook best gelachen. Maar dat is natuurlijk alleen wanneer het even kan.

“Het juiste doen, ook als mensen niet kijken. Dus wanneer een overledene alleen naar de crematie wordt gereden brandt er ook een kaarsje.”

 Wat betekent dit werk voor jou?

Sinds ik dit werk doe kan ik heel goed relativeren. Ik vind het fijn om voor anderen iets te kunnen doen en te betekenen, daar voel ik mij beter door. Laatst was er een uitvaart van een baby. Dat was aangrijpend voor ons als team. We noemden die baby bij naam. Dat gevoel, die ethiek… We hebben het als team. Dat is toch prachtig!

“Sinds ik dit werk doe kan ik heel goed relativeren.”

“Ik vind het fijn om voor anderen iets te kunnen doen, daar voel ik me beter door.”