Direct naar:
Gedenkboetiek
Mijn Westerveld

“Ik kan de rust die ik uitstraal hierin kwijt”

Administratief medewerker Rozanne: ‘Mijn karakter sluit aan bij de functie, de rust die ik uitstraal kan ik hierin kwijt.’

Rozanne

administratief medewerker

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik werkte bij een bedrijf waar ik best ongelukkig was. Toen ik een vacature zag, bleek die al vervuld. Toch was er iets aangewakkerd, ik merkte dat dit was wat ik echt wilde doen. Mijn karakter sluit aan bij de functie, de rust die ik uitstraal kan ik hierin kwijt. Ik hou wel van doorpakken, maar het moet menselijk blijven. Het zakelijke gedeelte op een menselijke manier doen, daarin komt voor mij alles samen.

“Ik kan de rust die ik uitstraal hierin kwijt.”

 “Het zakelijke gedeelte op een menselijke manier doen, daarin komt voor mij alles samen.”

 

Hoe ervaar jij het werk?

Het is goed en betekenisvol, je kunt hier echt een verschil maken. Ik bespreek met de uitvaartverzorgers de mogelijkheden. Van een ontvangst en wandeling, maar ook de ruimte van de plechtigheid. Welke keuzes moeten we samen met de nabestaanden maken? Het ontzorgen is wel een kernwoord voor mij. De grens tussen zakelijk en meelevend zijn vind ik interessant. Als je tijdens het werk emotioneel geraakt wordt is daar ruimte voor. Collega’s staan voor je klaar.

“Je kunt hier echt het verschil maken.”

“Als je geraakt wordt is daar ruimte voor. Collega’s staan dan voor je klaar.”

 

Wat was het mooiste moment dat je hier hebt meegemaakt?

Er zijn zoveel mooie momenten. Een mooi jaarlijks evenement is lichtjesavond. Je ziet mensen dan echt voor wie ze zijn en ik kan mezelf dan helemaal laten zien. Mensen doen iets symbolisch voor een geliefde, of iemands gezondheid. Ze planten bijvoorbeeld een bloembolletje met een bepaalde gedachte en intentie. Misschien verlicht het hun pijn, dat hoop ik in ieder geval. Zo onderhouden we contact met nabestaanden en mensen uit de buurt.

We zijn er hier voor elkaar, je mag voelen wat je voelt. Je verwacht het niet, maar vaak kan ik mensen toch een kleine glimlach bezorgen, ondanks dat het om de dood gaat. Het is ook veel minder eng dan mensen denken. Ik zou het mooi vinden als meer mensen dat gaan inzien.

Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Het is een bijzondere en prachtige werkplek waar het maken van een wandeling door het park echt mooi is.

“We zijn er hier voor elkaar, je mag voelen wat je voelt.”

“Je verwacht het niet, maar vaak kan ik mensen toch een kleine glimlach bezorgen, ondanks dat het om de dood gaat.”

“Het is echt de allermooiste werkplek.”

 

Op welke manier is dit anders dan ander werk?

Je kan het echt maar één keer doen, dat maakt het speciaal. Normaal gesproken leer je van je fouten, maar hier moet je het meteen goed doen. Dat zit er bij iedereen diep in. De administratie is een belangrijk onderdeel van het proces. Het schakelen tussen de type gesprekken: persoonlijk en zakelijk, maar ook luchtig en complex vind ik erg leuk. Daar krijg ik elke keer energie van.

“Het schakelen tussen persoonlijk en zakelijk, maar ook luchtig en complex vind ik erg leuk.”

 

Wat betekent dit werk voor jou?

Dit is voor mij een fijne basis. Ik heb bewust voor de combinatie van elementen gekozen. Werken met collega’s, fijne contacten, parttime en stabiliteit. Soms is het drukker, soms rustiger en naast dit werk kan ik mijn creativiteit kwijt, die twee combineren heel mooi en dat brengt mogelijkheden met zich mee.