Direct naar:
Gedenkboetiek
Mijn Westerveld
Arjen. Locatiemanager

“Wanneer ik rondleidingen geef straal ik van trots op ‘mijn’ park.”

Locatiemanager Arjen: ‘Het is hier mooi, inspirerend en dynamisch. Never a dull moment, er gebeurt altijd wel wat.’

Arjen

Locatiemanager

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik was ooit rayonmanager bij een grote cateraar. Door corona werd bijna iedereen ontslagen. Toen heb ik een coach in de arm genomen, omdat ik geen idee had wat ik wilde doen. Deze vacature kwam voorbij, maar toch heb ik ‘m eerst naast me neergelegd. Daarna bedacht ik dat dit echt 100% hospitality is, perfect voor mij. Nadat ik mijn sollicitatie had opgestuurd, ben ik op eigen houtje een rondje gaan lopen. Ik was erg onder indruk. Niet veel later werd ik uitgekozen als de meest geschikte kandidaat.

“Nadat ik mijn sollicitatie had opgestuurd, ben ik op eigen houtje een rondje gaan lopen. Ik was erg onder indruk.”

Hoe ervaar jij het werk?

Het is hier mooi, inspirerend en dynamisch. Never a dull moment, er gebeurt altijd wel wat. Wanneer ik rondleidingen geef straal ik van trots op ‘mijn’ park. De totale hospitality vind ik belangrijk, mensen mogen me echt alles vragen. Ik wil niet dat mensen achteraf denken – had ik dat nog maar gevraagd. Wij zijn ervoor om te zorgen dat de uitvaart goed gaat, tot in de kleinste details.

 

“Never a dull moment, er gebeurt altijd wel wat.” 

“Wanneer ik rondleidingen geef straal ik van trots op ‘mijn’ park.”

 

Wat was het mooiste moment dat je hier hebt meegemaakt?

Meestal vind ik de gesprekken over de keuze van een mooie gedenkplek erg mooi. Al wandelend over het park hebben we het over de overledene. Ik luister goed en zie elke keer hoe ze langzaam meer kunnen ontspannen. Het zijn waardevolle, intieme gesprekken en op basis daarvan baseren we een voorkeursplek. Mensen zijn vaak blij dat we samen zo’n mooie plek hebben kunnen vinden. Ik hoop dat het hun verdriet een beetje verzacht. Een bedankje voor de tijd en moeite ontroert mij dan.

“Een bedankje voor de tijd en moeite ontroert mij dan.”

 

Op welke manier is dit anders dan ander werk?

Je maakt mensen in een kwetsbare positie mee. Het is mooi dat wij in dat laatste stukje voordat het definitief is een rol in kunnen spelen. Er gebeurt veel achter schermen, maar aan de voorkant zijn we rustig en beheerst. Rustig ademen, stilstaan, we rennen nooit. Dat is echt anders dan bij veel andere bedrijven.

Ik vind het heel mooi dat ik rustig een uur over ‘mijn’ park mag lopen om te kijken hoe het erbij ligt. Dan maak ik een praatje met iedereen die ik tegenkom, bezoekers en collega’s. Ik ga er zelfs in mijn vrije tijd naartoe om met mijn dochter te wandelen. Er komen veel wandelaars, fietsers en zelfs mensen met hun hond. We zijn er voor iedereen.

“Er gebeurt veel achter schermen, maar aan de voorkant zijn we rustig en beheerst. Dat is echt anders dan bij veel andere bedrijven.”

“Ik ga er zelfs in mijn vrije tijd naartoe om met mijn dochter te wandelen.”

 

Wat betekent dit werk voor jou?

Ik ben er anders door naar het leven gaan kijken, ik relativeer veel beter en meer. Misschien komt dat ook door leeftijd en ervaring hoor. Maar ik ben echt trots op dit werk en wat we hier doen. Het is heel betekenisvol, voor nabestaanden maar ook voor collega’s en uitvaartverzorgers. In mijn rol ben ik een inspirator, ik maak collega’s nog betrokkener dan ze al waren. Ze krijgen steeds meer eigenaarschap over deelprojecten in hun werk. Op die manier proberen we aan alle kleine dingen denken, zodat alles heel soepel verloopt. Er staat een paraplu klaar, ligt een leesbril voor als iemand die vergeten is en we geven een handgeschreven kaartje aan het einde. Onze persoonlijke touch maakt het verschil.

“Ik ben er anders door naar het leven gaan kijken, ik relativeer veel beter en meer.”

Er staat een paraplu klaar, ligt een leesbril voor als iemand die vergeten is en we geven een handgeschreven kaartje aan het einde. Onze persoonlijke touch maakt het verschil.