Afscheid volgens je eigen waarden

Aan de rand van de Veluwe, verscholen tussen bomen en weelderig groen, ligt Rouwcentrum & Crematorium Dieren.

Tussen slingerende bospaadjes, uitbundig groen en prachtig natuurschoon vindt u hier ruimte voor een afscheid volgens uw eigen wensen, om te gedenken en naar terug te keren. Bij Dieren vindt u een plek voor de eeuwigheid. Als sinds 1953 luisteren we hier naar ieder verhaal, naar elk mens. We denken met u mee en nemen zorgen uit handen. Dat is ons streven, kwaliteit na leven.

Waar begin je wanneer je afscheid moet nemen?

Bij een overlijden komt in korte tijd veel kijken. Hoe en op welke manier het laatste afscheid eruitziet, is heel persoonlijk. Van een intiem afscheid in kleine kring tot een crematie voor velen. Ook zijn er tal van mogelijkheden in gedenkmonumenten, sierurnen en laatste bestemmingen van as. Met u en uw uitvaartverzorger vertalen wij de meest uiteenlopende wensen in dierbare herinneringen. Steeds weer staat daarbij keuzevrijheid voorop. De keuzes waar u mee te maken krijgt hebben we op een rij gezet, zodat u tijdens deze ingrijpende periode niet voor verrassingen komt te staan.

Afscheid nemen op Dieren

In het sfeervolle rouwcentrum van Dieren kunnen familie en nabestaanden bij de overledene verblijven tijdens de opbaring. Hier heeft u de mogelijkheid om een wake te houden en kunt u belangstellenden de gelegenheid geven om de laatste te komen bewijzen.

Een crematie op Dieren

Ook een crematie is op Dieren helemaal volgens uw eigen wensen en overtuigingen in te vullen. Afscheid nemen kan intiem in kleine kring of met velen samen in een van onze aula’s.

Een plek vol inspiratie​​

Op 30 mei 1953 legde de heer J.J. de Bruin, toenmalig burgemeester van de gemeente Rheden de eerste steen van crematorium Dieren. Het was het tweede crematorium in Nederland. Het bijzondere ontwerp van de Haagsche architect H.C.P. Nuyten past naadloos in zijn bosrijke omgeving. Zowel het crematorium als het Columbarium Erica én de strooivelden in het gedenkpark hebben de monumentstatus. Samen maakt dit van Dieren een plek die met recht uniek mag worden genoemd.

Dieren biedt u alles voor een persoonlijk afscheid

Leg uw wensen vast

Voor nabestaanden is het fijn als zij weten wat uw uitvaartwensen zijn. Bij Dieren kunt u hiervoor een speciale wensenlijst invullen en deze vastleggen, opslaan en/of delen.

Maak een blijvende herinnering

Dieren biedt u de mogelijkheid om een unieke, blijvende online herinnering te maken. Compleet met video, foto’s, verhalen, muziek en meer. Hiervoor is een eigen account nodig.

Wat kost een uitvaart?

Bekijk de mogelijkheden en bijbehorende kosten van een uitvaart. Na de berekening kunt u het kostenoverzicht vastleggen, opslaan en/of delen.

Ruimte voor elke wens

De ruimtes op Dieren verschillen in omvang en sfeer. Ieder met een heel eigen identiteit. Er zijn drie sfeervolle aula’s en een buiten aula voor een afscheid in de vrije natuur.

Bestel of bekijk ons naslagwerk

Vraag onze brochure aan en lees meer over de locatie, geschiedenis en mogelijkheden van afscheid nemen en cremeren op Dieren.

Kwaliteit na leven

Dieren is onderdeel van de Facultatieve. Vanaf de oprichting in 1874 zet de Facultatieve zich in voor een waardig afscheid en de mogelijkheid tot cremeren in Nederland.

Nieuws

nieuwsbericht

dit is een nieuwsbericht
Datum: 1 juni 2022

Maatregelen en richtlijnen (versie 25 september)

Voor de veiligheid van al onze gasten.
Datum: 23 september 2021

Westerveld onderdeel van culturele wandelroutes

Vijf culturele thema-wandelingen in de gemeente Velsen.
Datum: 10 augustus 2021