Afscheid volgens je eigen waarden

Aan de Weg door Jonkerbos, in een groene en bosrijke omgeving, ligt Rouwcentrum & Crematorium Jonkerbos.

Deze bijzondere plek is al sinds jaar en dag nauw verbonden met Nijmegen. Hier vindt u de ruimte voor een afscheid volgens uw eigen wensen, om te gedenken en naar terug te keren. Op Jonkerbos staat persoonlijke aandacht voorop, hier luisteren we naar ieder verhaal, naar elk mens. We denken met u mee en nemen zorgen uit handen. Dat is ons streven, kwaliteit na leven.

Waar begin je wanneer je afscheid moet nemen?

Bij een overlijden komt in korte tijd veel kijken. Hoe en op welke manier het laatste afscheid eruitziet, is heel persoonlijk. Van een intiem afscheid in kleine kring tot een crematie voor velen. Ook zijn er tal van mogelijkheden in gedenkmonumenten, sierurnen en laatste bestemmingen van as. Met u en uw uitvaartverzorger vertalen wij de meest uiteenlopende wensen in dierbare herinneringen. Steeds weer staat daarbij keuzevrijheid voorop. De keuzes waar u mee te maken krijgt hebben we op een rij gezet, zodat u tijdens deze ingrijpende periode niet voor verrassingen komt te staan.

Een afscheid op Jonkerbos

Om in de dagen voorafgaand aan de plechtigheid ook op Jonkerbos afscheid te kunnen nemen, beschikt ons crematorium over een kleinschalig rouwcentrum. In de huiselijke afscheidskamer kunnen familie en vrienden afscheid nemen hoe en wanneer zij willen. De rouwkamer is op afspraak geopend en heeft een separate ingang.

Een crematie op Jonkerbos

Een crematie is op Jonkerbos helemaal volgens uw eigen wensen en overtuigingen in te vullen. Op de dag van de plechtigheid staan we op elk moment voor u klaar om te zorgen dat het afscheid precies zo verloopt als u wenst. Om die reden zijn we graag tot in detail op de hoogte van uw wensen en plannen. Of dit nu gaat over sprekers, muziek of de catering na afloop.

Een plek vol inspiratie​​

Rouwcentrum & Crematorium Jonkerbos is sinds 1984 een vertrouwd onderdeel van Nijmegen en omgeving. De naam Jonkerbos stamt echter al uit de middeleeuwen. ‘Jonkerbosch’ wordt voor het eerst genoemd in een oude ballade die verhaalt over de kastelen Dukenburg en De Hulzenen. De bewoners hiervan leefden als goede vrienden met elkaar. In een weddenschap verloor de edelman van Duckenborg zijn landgoed aan de ridder van de Hulzenen; het stukje land dat voor de verliezer overbleef kreeg de naam: “Jonckheerbosch”, wat al snel “Jonkerbosch” werd.

Jonkerbos biedt u alles voor een persoonlijk afscheid

Leg uw wensen vast

Voor nabestaanden is het fijn als zij weten wat uw uitvaartwensen zijn. Bij Jonkerbos kunt u hiervoor een speciale wensenlijst invullen en deze vastleggen, opslaan en/of delen.

Maak een blijvende herinnering

Jonkerbos biedt u de mogelijkheid om een unieke, blijvende online herinnering te maken. Compleet met video, foto’s, verhalen, muziek en meer. Hiervoor is een eigen account nodig.

Wat kost een uitvaart?

Bekijk de mogelijkheden en bijbehorende kosten van een uitvaart. Na de berekening kunt u het kostenoverzicht vastleggen, opslaan en/of delen.

Ruimte voor elke wens

Jonkerbos heeft twee prachtige aula’s, de Boszaal met zijn karakteristieke zon en met uitzicht op de fraaie binnentuin, beschikt over zo’n 135 zitplaatsen. De Jonkerzaal heeft een intiemer karakter en biedt een zitplaats aan circa 35 personen.

Bestel of bekijk ons naslagwerk

Vraag onze brochure aan en lees meer over de locatie, geschiedenis en mogelijkheden van afscheid nemen en cremeren op Jonkerbos.

Kwaliteit na leven

Jonkerbos is onderdeel van de Facultatieve. Vanaf de oprichting in 1874 zet de Facultatieve zich in voor een waardig afscheid en de mogelijkheid tot cremeren in Nederland.

Nieuws

nieuwsbericht

dit is een nieuwsbericht
Datum: 1 juni 2022

Maatregelen en richtlijnen (versie 25 september)

Voor de veiligheid van al onze gasten.
Datum: 23 september 2021

Westerveld onderdeel van culturele wandelroutes

Vijf culturele thema-wandelingen in de gemeente Velsen.
Datum: 10 augustus 2021