Afscheid volgens je eigen waarden

Iets boven Arnhem, tegen de bossen van de Waterberg en midden in een natuurlijke omgeving, ligt Begraafplaats & Crematorium Moscowa.

Dit monumentale begraafpark biedt al sinds 1876 plek voor een persoonlijk afscheid volgens uw eigen wensen, om te gedenken en naar terug te keren. Op Moscowa vindt u een plek voor de ‘eeuwigheid’. Hier luisteren we naar ieder verhaal, naar elk mens. We denken met u mee en nemen zorgen uit handen. Dat is ons streven, kwaliteit na leven.

Waar begin je wanneer je afscheid moet nemen?

Bij een overlijden komt in korte tijd veel kijken. Hoe en op welke manier het laatste afscheid eruitziet, is heel persoonlijk. Van een intieme begrafenis in kleine kring tot een crematie voor velen. Ook zijn er tal van mogelijkheden in gedenkmonumenten, sierurnen en laatste bestemmingen van as. Met u en uw uitvaartverzorger vertalen wij de meest uiteenlopende wensen in dierbare herinneringen. Steeds weer staat daarbij keuzevrijheid voorop. De keuzes waar u mee te maken krijgt hebben we op een rij gezet, zodat u tijdens deze ingrijpende periode niet voor verrassingen komt te staan.

Een begrafenis op Moscowa

In gedenkpark Moscowa vindt u een algemeen, een rooms-katholiek en een islamitisch gedeelte. Nabestaanden kunnen hier op persoonlijke, en waardige wijze afscheid nemen van een dierbare. Hoe begraven op Moscowa eruitziet, hangt helemaal af van uw wensen. Bijna alles is mogelijk.

Een crematie op Moscowa

Ook een crematie is op Moscowa helemaal volgens uw eigen wensen en overtuigingen in te vullen. Afscheid nemen kan intiem in kleine kring, buiten in de natuur of met velen samen in een van onze ruimtes.

Een plek vol inspiratie​​

Al sinds 1876 is Moscowa onlosmakelijk verbonden met Arnhem. Tal van bekende Arnhemmers vonden hier hun laatste rustplaats. Het architectonische ‘landmark’ wordt gevormd door de twee aula’s met hun karakteristieke puntdaken en prachtige monumentale glas in lood ramen van de graficus Jan P.C. van Doorn. Naast de door de mens gecultiveerde kant, is er de rijke en gevarieerde natuur waarin bloemen, struiken en bomen vechten om de aandacht. Samen maakt dit van Moscowa een plek die met recht uniek mag worden genoemd.

Moscowa biedt u alles voor een persoonlijk afscheid

Leg uw wensen vast

Voor nabestaanden is het fijn als zij weten wat uw uitvaartwensen zijn. Bij Moscowa kunt u hiervoor een speciale wensenlijst invullen en deze vastleggen, opslaan en/of delen.

Maak een blijvende herinnering

Moscowa biedt u de mogelijkheid om een unieke, blijvende online herinnering te maken. Compleet met video, foto’s, verhalen, muziek en meer. Hiervoor is een eigen account nodig.

Wat kost een uitvaart?

Bekijk de mogelijkheden en bijbehorende kosten van een uitvaart. Na de berekening kunt u het kostenoverzicht vastleggen, opslaan en/of delen.

Ruimte voor elke wens

De ruimtes op Moscowa verschillen in omvang en sfeer. Ieder met een heel eigen identiteit. Er zijn twee sfeervolle aula’s, beide voorzien van prachtige glas-in-loodramen. Voor een intieme plechtigheid in kleine kring is het bijvoorbeeld ook mogelijk om deze in een familiekamer te houden.

Bestel of bekijk ons naslagwerk

Vraag onze brochure aan en lees meer over de locatie, geschiedenis en mogelijkheden van begraven en cremeren op Moscowa.

Kwaliteit na leven

Moscowa is onderdeel van de Facultatieve. Vanaf de oprichting in 1874 zet de Facultatieve zich in voor een waardig afscheid en de mogelijkheid tot cremeren in Nederland.

Nieuws

nieuwsbericht

dit is een nieuwsbericht
Datum: 1 juni 2022

Maatregelen en richtlijnen (versie 25 september)

Voor de veiligheid van al onze gasten.
Datum: 23 september 2021

Westerveld onderdeel van culturele wandelroutes

Vijf culturele thema-wandelingen in de gemeente Velsen.
Datum: 10 augustus 2021